יום שישי, 24 בפברואר 2012

פאסט פוד צמחוני ודקדנטי: המבורגר טופו ופטריות, לחמניות והום פרייז

אי אפשר באמת לקרוא לזה פאסט פוד, כי לוקח לפחות שלוש שעות להכין את זה, אבל ארוחת ההמבורגר הצמחוני עם ההום פרייז היא המון כיף, ואם מוותרים ולא מכינים לבד את הלחמניות אפשר להכין הכל תוך שעה. 

לחמניות:
חצי קילו קמח לבן
רבע חבילת חמאה מומסת
שמרים יבשים (כדורים קטנים כאלה ששומרים במקרר)
מלח
סוכר
מים
ביצה לציפוי
שומשום (אני מעדיף מלא, אבל לא חייבים)

מערבבים את כל החומרים היבשים, עושים גומה באמצע, שופכים קצת מיים ומתחילים ללוש. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שיוצא בצק גמיש ונהדר. מכסים במגבת ומניחים לתפוח. אחרי שעה-שעה וחצי מחלקים את הבצק לששה כדורים ומניחים לתפיחה שניה. זה נראה בערך ככה:

אחרי שתופח מסדרים בתבנית, טורפים את הביצה בכלי קטן ומושחים את הכדורים בעזרת מברשת. זה הזמן לשים שומשום ולדחוף לתנור חם (180 מעלות). 
לפני התנור
אופים במשך עשרים דקות בערך עד שמזהיב, וזהו - מוכן


הום פרייז:
בערך 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
בערך חצי חבילת חמאה
רוטב צ'ילי מתוק

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, מערבבים, שמים בתנור חם מאוד (230 מעלות) לעשרים דקות, אז מורידים את החום לבערך 180 מעלות ומשאירים ל20-30 דקות נוספות עד שפריך ונהדר.
לפני התנור
מוכן. פריך מבחוץ ורך מבפנים
המבורגר צמחוני:
חבילת טופו
חצי חבילת פטריות
שביבי שקדים
בצל בינוני
מיסו חום
פירורי לחם
2 ביצים
חרדל
שמן שומשום
רוטב סויה

מפוררים את חבילת הטופו לקערה, קוצצים את הבצל והפטריות, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. 
קוצצים גם את השקדים
יוצרים קציצות נחמדות ומניחים בצלחת שיתגבש. מחממים שמן במחבת, כשחם זורקים פנימה פלפל צ'ילי יבש, ומתחילים להניח את הקציצות בפנים אחת אחת. זה נראה בערך ככה:
הופכים בזהירות כדי שלא יתפרק
כשהכל מוכן, הגיע הזמן להרכיב.:
ולהתפעל:
ולאכול:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה