יום שישי, 21 במרץ 2014

דבר עם קדאיף

היום הגיע לידי קדאיף. אף פעם לא הכנתי קדאיף, ובהעדר ג'יבנה ראויה כנאפה היא לא אופציה, אז ניסיתי משהו אחר, מנה עיקרית מלוחה.
במחבת גדולה שמתי כמות נדיבה של שמן זית, הדלקתי אש קטנה, והוספתי:
  • שני בצלים חתוכים, שטוגנו עד שנהיו שקופים
אז הוספתי:
  • טופו מפורר
  • כרובית קצוצה דק דק
  • גבעולי סלרי קצוצים
  • רגליים של פטריות שמפיניון, קצוצות
  • אחרי קצת זמן, כובעים קצוצים של אותן הפטריות
טיגנתי היטב עד שכל העניינים קיבלו צבע חום בהיר, מדי פעם צריך להוסיף עוד טיפה שמן זית, ואז הוספתי:
  • קצת צנוברים
  • פקאנים קצוצים
  • איזה רבע כפית שמן שומשום
ואז תבלינים: (זה מה שהיה לי, אני בטוח שזה יצא יופי גם עם תיבול אחר)
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל לבן
  • ראס אל חנות
  • כמון
  • כפית סוכר חום
  • מלח
נתתי לזה להיות,הוספתי קצת שמן זית, ואז קצת מים ואידיתי עד שנעלמו. זהו, זה המילוי. 

את הקדאיף צריך "לפתוח" עם שומן. אני השתמשתי בחמאה, אבל גם שמן זית יעבוד: מפרידים את השערות עם הידיים, שופכים חמאה מומסת (או שמן זית), ומשחקים עם העניינים עד שכל השערות עטופות יפה. לא צריך להגזים בשומן, אבל גם לא לקמץ.
אחרי שהשערות מוכנות:
  • שמתי חמאה במחבת נקיה (הכי טוב: סמנה, יעבוד גם עם: שמן זית) והתחלתי לסדר כמות יפה של שערות על המחבת.
  • כשכל המחבת היתה מכוסה, שמתי את המילוי של הטופו והירקות עד שכיסה הכל
  • עוד שכבה של פטרוזיליה קצוצה
  • ואז עוד שכבה של שערות קדאיף.
ככה זה נראה, פחות או יותר, עם השכבה העליונה
מטגנים כמה דקות עד שהלמטה נהיה חום ופריך. צריך קצת אמונה, אבל אפשר גם לבדוק עם כף עץ. כשבטוחים שזה מוכן מלמטה - מתחיל החלק המאתגר:
מגלישים את העניין מהמחבת לצלחת שטוחה, שמים עוד חמאה (או סמנה, או שמן זית), ואז - עם המון אמונה, הופכים את הצלחת לתוך המחבת. החלק החום צריך להיות עכשיו למעלה, והשערות הלבנות למטה, מיטגנות.
הנה זה אחרי ההפיכה
מחכים עוד כמה דקות עד שגם הן הופכות חומות ופריכות, אפשר להוסיף עוד טיפה שומן לצדדים, ומגלישים שוב לצלחת.
וזהו, מוכן. 
ככה נראית פרוסה של הדבר הזה. זה מאוד טעים
תוך דקות כבר לא נשאר כלום. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה