כרוב כבוש זה נהדר, ואחד הדברים הקלים יותר להכנה. עשר דקות עבודה, אז כעשרה ימים המתנה, והוא יוצא מופלא. אני בדרך כלל מוסיף גרגרי חרדל שנותנים חריפות מעודנת, אבל זה ממש לא חובה.
המצרכים: כרוב, מלח, ואם רוצים אז גרגרי חרדל.
קודם כל: חותכים את הכרוב. לא דק מדי ולא עבה מדי, לא ארוך מדי ולא קצר מדי. בערך ככה:
מוסיפים משהו כמו שלוש-ארבע כפיות מלח לראש (כאן יש חצי ראש עם שתי כפיות), ואז לשים בידיים שבע עד עשר דקות. המטרה של הלישה היא לשבור את הכרוב ולהוציא ממנו מספיק נוזלים שיכסו אותו. בלי לישה טובה - הוא יעלה עובש וירקיב במקום להיכבש. אל תוותרו על החלק הזה.
אחרי הלישה מוסיפים את גרגרי החרדל, אם רוצים, והכרוב נראה ככה:
מהקערה בה לשנו מעבירים את הכרוב לצנצנת, ומניחים כוס או אבן חלקה על הכרוב כדי שישאר מתחת לנוזלים שלו. כרוב שיהיה מעליהם יעלה עובש, אז צריך ללחוץ חזק ולסגור עם מכסה.
זהו, זו כל העבודה. מניחים במקום מוצל ומחכים. כל כמה ימים אפשר לפתוח כדי לשחרר את הגזים שהכרוב נופח, ולערבב קצת במזלג. צריך להקפיד לשוב וללחוץ על הכרוב אחרי הערבוב כך שישאר מתחת לנוזלים שלו.
וזהו, אחרי כעשרה ימים עד שבועיים - הכרוב מוכן, והוא נהדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה